اسپری فلوتیکازون چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش وبلاگ بارسلونا، اسپری فلوتیکازون (Fluticasone) از ضد التهاب های استنشاقی و موضعی است که به منظور پیشگیری از حملات آسم و رینیت آلرژیک بکار می رود. توجه داشته باشید که فرد بیمار برای پیشگیری از بروز علائم، باید هر روز از این اسپری استفاده کند. تب، نامنظم شدن قاعدگی، درد مفاصل، سرگیجه و سردرد بعضی از عوارض مصرف این دارو می باشد.

اسپری فلوتیکازون چیست و چه کاربردی دارد؟

دلایل ابتلا به بیماری آسم چیست؟

وبلاگ بارسلونا | سرویس سلامت - آسم از بیماری های تنفسی است که به دلیل اختلال در سیستم ریوی ایجاد می شود. این بیماری معمولا خود را با سرفه های شدیدی که ممکن است هر ساعت از شبانه روز رخ دهد نشان می دهد. برای پیشگیری و حتی کنترل کردن حملات آسم باید تا حد امکان از قرار دریافت در مکان های پر از دود و غبار پرهیز کنید. گاهی فرد در اثر آلرژی به یک ماده شیمیایی خاص و تماس با آن دچار این حالت ناخوشایند می شود که با شناخت مواد آلرژی زا و پرهیز از آن ها تا حد زیادی می توان این سرفه ها را کاهش داد. آسم از بیماری هایی است که اگر به موقع اقدامات درمانی برای آن صورت نگیرد می تواند مجاری تنفسی فرد را تنگ نموده و حتی در مواردی ممکن است باعث مرگ او شود. این بیماری بیشتر به دلایل ژنتیکی بروز می نماید اما گاهی هم به دلیل آلرژی داشتن به یک ماده خاص می تواند ایجاد شود. اگر چه آسم در هر سنی دیده می شود اما میزان پیشرفت آن در بچه ها بیشتر است. بنابراین بهتر است در مراحل ابتدایی بروز آن و با مشاهده اولین علائم از این بیماری که معمولا سرفه های بی دلیل می باشد به پزشک مراجعه نموده تا اقدامات درمانی لازم برای درمان آن صورت گیرد.

بیماری آسم درمان قطعی نداشته و تنها می توان آن را کنترل و علائم آن را کاهش داد. برای کنترل آسم داروهای مختلفی وجود دارد که پزشک می تواند هر کدام را با توجه به میزان ضعف و شدت بیماری برای بیمار تجویز کند. استفاده از داروهای استنشاقی از رایج ترین روش های کنترل آسم است. یکی از داروهای استنشاقی در این زمینه اسپری فلوتیکازون می باشد که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شوید.

اسپری فلوتیکازون چیست؟

اسپری فلوتیکازون (Fluticasone) نوعی ضد التهاب استنشاقی و موضعی است که به منظور کاهش التهاب و جلوگیری از حملات آسم و رینیت آلرژیک بکار می رود. توجه داشته باشید که فلوتیکازون یک اسپری و داروی پیشگیری نماینده است. فرد بیمار برای پیشگیری از بروز علائم باید هر روز از این اسپری استفاده کند.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Flovent ,Flovent HFA ,Arnuity Ellipta ,Flovent Diskus
موارد مصرف

درمان آسم و رینیت آلرژیک

عوارض تب، نامنظم شدن قاعدگی، درد مفاصل، برونشیت، درماتیت تماسی، بی حسی انگشتان، سرگیجه، سردرد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی
تداخل دارویی کتوکونازول، داروهای ضد قارچ، داروهای درمان نماینده ایدز، داروهای قلبی

مقدار و نحوه مصرف اسپری فلوتیکازون

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک متخصص معین شود. به طور معمول بیماران روزی یک بار این دارو را استنشاق می نمایند. توجه داشته باشید که در طی 24 ساعت، بیشتر از 1 بار از این دارو استفاده نکنید.

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. افرادی که بیماری انسداد مزمن ریوی دارند، ضروری است این دارو را به صورت دراز مدت استفاده نمایند.
  2. در صورت سابقه حساسیت دارویی حتما موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
  3. اگر احساس می کنید این دارو تاثیری در کاهش سرفه های شما ندارد بهتر است با پزشک مشورت کنید. شاید احتیاج به تغییر دارو داشته باشید.
  4. اگر اخیرا دچار عفونت شده اید پزشک را در جریان قرار دهید؛ چرا که داروی فلوتیکازون ممکن است باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شما و در نتیجه افزایش احتمال ابتلا به عفونت شود. همینطور این دارو ممکن است عفونتی که در حال حاضر درگیر آن هستید را تشدید کند.
  5. در صورتی که سابقه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، بیماری کبدی، آب سیاه، آب مروارید، تشنج، دیابت، اختلالات تیروئیدی، عفونت یا پوکی استخوان را داشته اید قبل از مصرف اسپری فلوتیکازون پزشک را از این موارد باخبر سازید.
  6. اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن را دارید با پزشک خود درباره مصرف یا عدم مصرف این دارو مشورت کنید.
  7. توصیه می شود مصرف این دارو در دوران شیردهی تنها در صورت لزوم و با مشورت پزشک صورت گیرد.
  8. اگر تنفس شما هنگام استفاده از این دارو بهتر نشد و یا حتی بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
  9. اگر مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید، از مصرف نوبت فراموش شده منصرف شده و به برنامه منظم قبلی برگردید. هرگز برای جبران نوبت فراموش شده، مقدار دارو را دو برابر نکنید.
  10. چنانچه با علایمی مثل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو روبرو شدید سریعا به پزشک یا نزدیک ترین اورژانس مراجعه کنید؛ چرا که این موارد نشانه هایی از حساسیت دارویی می باشد.
  11. هرگز اسپری فلوتیکازون را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  12. فهرست تمام داروهایی که مصرف می کنید (چه شیمیایی و چه گیاهی) در اختیار پزشک خود قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها با فلوتیکازون تداخل داشته باشند.
  13. این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • طی مصرف این دارو میزان تراکم استخوان های بیمار و همچنین بینایی وی باید آنالیز شود.
  • عملکرد ریه های بیمار در دوره های معین بهتر است زیر نظر پزشک آنالیز شود.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله وبلاگ بارسلونا در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com

به "اسپری فلوتیکازون چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسپری فلوتیکازون چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید