اقامت ترکیه، هر آنچه که درباره اقامت ترکیه باید بدانید
به گزارش وبلاگ بارسلونا، چگونه اقامت ترکیه 2019 بگیریم؟
ترکیه کشوری واقع در جنوب غربی آسیا است که در هر دوقاره آسیا و اروپا قرار گرفته است. به علت قرار گرفتن این کشور در دو قاره، فرهنگ ترکیه ترکیبی از فرهنگ سنتی و مدرن است و به همین علت همیشه مورد توجه بسیاری از گردشگران و مهاجران قرار می گیرد. از طرف دیگر هزینه های پایین زندگی در ترکیه، اقتصاد ترکیه که همیشه رو به رشد است و از همه مهم تر مقرون به صرفه بودن اقامت ترکیه باعث مهاجر پذیری بالای این کشور شده است.
پایین بودن هزینه زندگی در ترکیه نسبت به کشورهایی مثل کانادا، استرالیا و کشورهای اروپایی باعث شده است تا بسیاری این کشور را برای اقامت و زندگی انتخاب نمایند. اقامت در ترکیه نیز مانند اقامت در هر کشور دیگری اصول و روش های خاص خود را دارد که هر مهاجری قبل از مهاجرت به ترکیه باید با آن ها آشنایی کامل داشته باشد.
به طور کلی اقامت ترکیه به دو گونه است: 1- اقامت موقت 2- اقامت دائم
اقامت موقت ترکیه یا همان اقامت کوتاه مدت ترکیه اجازه اقامتی است که به شخص اجازه می دهد برای مدت محدودی در ترکیه بماند. اقامت موقت ترکیه یا به قصد بازدید و گردش در ترکیه است که به آن اقامت توریستی ترکیه می گویند و یا به منظور فعالیت های تحصیلی، کاری و مالی است.
اقامت دائم ترکیه اقامتی است که به شخص اجازه اقامت دائمی و یا اقامت بلند مدت ترکیه را می دهد. معمولا مدت زمان لازم برای اخذ اقامت دائم ترکیه بین 5 تا 8 سال است. و این اقامت معمولا پس از تمدید چندین بار اقامت موقت امکان پذیر است. اقامت دائم در ترکیه به یکی از طرق خرید ملک در ترکیه، سرمایه گذاری در ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه و اجاره ملک در ترکیه صورت می پذیرد. بدین صورت که پس از اخذ اقامت یکساله ترکیه باید بتوانید شرایط اخذ ویزای موقت ترکیه را حفظ کنید تا پس از گذشت 5 سال(به صورت متوالی) تا 8 سال اجازه اقامت دائمی در ترکیه به شما داده گردد.
در ادامه به آنالیز شرایط اقامت ترکیه و دریافت اقامت ترکیه با کلیه روش های موجود می پردازیم.
1. اقامت توریستی ترکیه
اقامت توریستی ترکیه یا اقامت ترکیه به وسیله ویزای توریستی خود به 2 روش انجام می پذیرد:
- اقامت توریستی ترکیه بدون ویزا
برای دریافت این نوع اقامت که 3 ماهه است ایرانیان نیازی به دریافت ویزای ترکیه ندارند و به راحتی می توانند با پاسپورتی که حداقل 6 ماه اعتبار دارد وارد خاک ترکیه شوند. البته با این نوع ویزا اجازه هیچ گونه فعالیت کاری، تجاری و تحصیلی را در ترکیه نخواهید داشت، و فقط اجازه سیاحت و گردشگری در ترکیه به شما داده خواهد شد.
- اقامت توریستی 6 ماهه ترکیه
در صورتیکه بخواهید بیش از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید باید برای اخذ ویزای توریستی ترکیه اقدام کنید. مدت اعتبار این ویزا 6 ماه است. البته با این نوع ویزا نیز مجوز کار و تحصیل در ترکیه برای شما صادر نخواهد شد. مدت زمان لازم برای صدور این نوع ویزا 15 روز است. در صورتیکه در طول این مدت اقامت، قصد خرید ملک در ترکیه را داشته باشید ملزم به دریافت دفترچه اقامت نیز خواهید بود.
2. اقامت ترکیه به وسیله اجاره ملک
اقامت ترکیه به وسیله اجاره ملک کم هزینه ترین و آسان ترین نوع اقامت موقت در ترکیه است. در این روش می توان خانه یا اتاق هتلی را به مدت یک سال اجاره کرد و با ارائه مدرک لازم به اداره مهاجرت ترکیه ظرف کمتر از یک ماه، مجوز اقامت یکساله در ترکیه به شما داده خواهد شد. طی 30 الی 90 روز نیز می توانید کارت اقامت ترکیه را دریافت کنید. در صورت استمرار این اقامت تا 8 سال(5 سال متوالی) پیروز به دریافت اقامت دائمی ترکیه خواهید شد. اجاره خانه در ترکیه با توجه به موقعیت آن از 800 لیر تا 3000 لیر خواهد بود.
3. اقامت ترکیه به وسیله خرید ملک
اقامت ترکیه به وسیله خرید ملک آسان ترین و بی دردسرترین روش برای کسانی است که تمکن مالی قابل قبولی دارند. با خرید ملک در ترکیه می توانید اقامت یکساله ترکیه و در صورت تمدید اقامت موقت تا 8 سال(5 سال متوالی) پیروز به دریافت اقامت دائمی ترکیه خواهید شد. با خرید ملک در ترکیه علاوه بر خودتان، به اعضای خانواده تان نیز اجازه اقامت موقت در ترکیه داده خواهد شد. میانه قیمت خانه در شهرهایی مانند استانبول، آنکارا و ازمیر 300 هزار لیر است، اما در شهرهای دیگر می توانید با قیمتی پایین تر نیز صاحب خانه شوید.
4. اقامت ترکیه به وسیله سرمایه گذاری
اقامت ترکیه به وسیله سرمایه گذاری یا ثبت شرکت نیز امکان پذیر است. بدین صورت که فرد می تواند با راه اندازی تجارتی و سرمایه گذاری در ترکیه و سپس دریافت اجازه کار اقامت یکساله ترکیه و در صورت فعال بودن شرکت طی 5 سال پیروز به اخذ اقامت ترکیه به صورت دائم خواهد شد.
5. اقامت تحصیلی ترکیه
به وسیله اقامت تحصیلی و یا اقامت دانشجویی ترکیه می توانید در آزمون های مختلفی که برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا در ترکیه در نظر گرفته شده شرکت کنید و پس از قبولی در آزمون ورودی وارد دانشگاه شوید.
آزمون ورودی کارشناسی در ترکیه با نام آزمون یوس(YOS) شناخته می گردد و هر سال یکبار در اردیبهشت ماه(ماه اپریل) برگزار می گردد که برای تمام دیپلم های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش یکسان است. این آزمون شامل 80 سوال هوش، ریاضی و هندسه است.
آزمون کارشناسی ارشد در ترکیه با نام YDS شناخته می گردد و زمان اخذ پذیرش دوره کارشناسی ارشد در دو ترم بهار و پاییز انجام می پذیرد.
برای تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا کافی است که با توجه به رشته هایی که سالی 2 بار از طرف دانشگاه های ترکیه اعلام می شوند، درخواست خود را به دانشگاه مورد نظر ارسال کنید تا در صورت موافقت در دانشگاه مربوطه مشغول تحصیل شوید. گفتنی است که دانشگاه های پزشکی ترکیه از اعتبار علمی بالایی برخوردار هستند و بسیاری از آن ها مورد تایید وزارت بهداشت و درمان ایران نیز می باشند. در نتیجه می توانید برای تحصیل پزشکی در ترکیه و تحصیل دندانپزشکی در ترکیه نیز اقدام کنید. طول دوره پزشکی ترکیه 6 سال و طول دوره دندانپزشکی 5 سال است.
هزینه تحصیل در ترکیه نیز با توجه به دانشگاهی که فرد در آن مشغول به تحصیل می گردد و با توجه به رشته و مقاطع تحصیلی متفاوت خواهد بود. این هزینه از ترمی 300 دلار در دانشگا ه های دولتی تا هزاران دلار در دانشگاه های خصوصی ترکیه متغیر است.
زبان آموزش در دانشگاه های ترکیه نیز انگلیسی و ترکی می باشد که باید برای آن ها حتما مدرک ارائه گردد.
6. اقامت ترکیه به وسیله استخدام
برای اقامت ترکیه به وسیله استخدام یا همان کسب اقامت کاری ترکیه کافی است تخصص ویژه ای داشته باشید و شرکتی ترکیه ای از شما دعوت به همکاری نماید و شما را به عنوان پرسنل خود بپذیرد. در صورتی که شما در زمینه ای تخصص داشته باشید امکان رد شما از طرف شرکت های ترکیه ای پایین است، مگر اینکه شخصی که پاسپورت ترکیه را دارد با تخصص شما بیکار باشد. در این صورت اولویت استخدام با شخصی خواهد بود که تابعیت ترکیه را دارد. در نتیجه با شرایط موجود امکان استخدام و کار در ترکیه برای یک ایرانی پایین خواهد بود. اما این امر غیرممکن نیست و بسیاری از ایرانیان با شرایط موجود پیروز به اخذ اقامت ترکیه به وسیله کار و در نهایت اخذ اقامت دائم ترکیه شده اند.
7. اقامت ترکیه به وسیله ازدواج
به وسیله ازدواج با یک شهروند ترک نیز می توان اقامت ترکیه را به دست آورد. البته برای این نوع اقامت حتما باید مدارکی ارائه کنید که صوری نبودن ازدواج شما را ثابت کند. معمولا کسب اقامت ترکیه به وسیله ازدواج 3 تا 5 سال طول خواهد کشید و در طول این مدت پلیس ترکیه تحقیقاتی را برای اطمینان از صوری نبودن ازدواج انجام خواهد داد.
بعضی شرایط لازم برای اخذ اقامت بلند مدت ترکیه
- اقامت در ترکیه به مدت 5 تا 8 سال(اقامت 5 ساله باید متوالی باشد.)
- داشتن تمکن مالی و عایدی کافی برای اداره خود و یا خانواده
- عدم سوء پیشینه
- عدم دریافت یاری اجتماعی طی سه سال گذشته
- داشتن بیمه معتبر پزشکی
- پایبندی به قوانین ترکیه