دارچین ماده ای مطمئن برای کاهش علائم روماتیسم مفصلی
به گزارش وبلاگ بارسلونا، چه اندازه دارچین در رژیم غذایی روزانه شما وجود دارد؟ اگر به آرتریت روماتوئید (RA)، نوعی بیماری التهابی مزمن مفاصل مبتلا هستید، پاشیدن اندازهی دارچین در نوشیدنی صبحگاهی تان ممکن است یاری کند احساس بهتری داشته باشید. بر اساس مطالعه تحلیلی منتشرشده در سپتامبر 2020، محققان دریافتند که مکمل دارچین نشانگرهای التهاب و استرس اکسیداتیو که هر دو در روماتیسم مفصلی بروز می نمایند را کاهش می دهد.
به گزارش وبلاگ بارسلونا، مطالعه دیگری که در می 2018 در مجله کالج آمریکایی تغذیه منتشر شد، نشان داد که دارچین رژیمی ممکن است التهاب و فشارخون را کاهش دهد. همچنین طی یک متاآنالیز چینی که در سپتامبر 2020 منتشر شد، 12 مطالعه جداگانه نتایج حاصل از مصرف دوزهای مختلف پودر دارچین از 1.5 تا 4 گرم در روز را آنالیز کردند. مصرف مکمل دارچین منجر به مواردی چون کاهش قابل توجه پروتئین CRP- پروتئین خون که در حضور التهاب افزایش می یابد- و مالون دی آلدئید (MDA)، نشانگر استرس اکسیداتیو، کاهش قابل توجه آماری در اینترلوکین-6 که در محل التهاب فراوری می شود و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل می شود. نتیجه گیری نهایی تیم تحقیقاتی این بود که مکمل دارچین ممکن است یاریی برای کاهش التهاب و سطوح استرس اکسیداتیو در انسان باشد.
در مطالعه ای که سال 2018 انجام شد و بر اساس یک کار آزمایی بالینی تصادفی، محققان موسسه مطالعات پیشرفته علوم پایه در ایران، 36 زن مبتلابه روماتیسم مفصلی را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول به مدت هشت هفته چهار کپسول 500 میلی گرمی پودر دارچین دریافت کردند و گروه دیگر طی همین مدت روزانه یک دارونما دریافت می کرد.
در ابتدا قند خون ناشتا، چربی، آنزیم های کبدی، سطح سرمی پروتئین C-reactive (که به وسیله بدن شما در پاسخ به التهاب فراوری می شود)، فشارخون و فاکتور نکروز توموری آلفا (یک عامل پیش التهابی) در شرکت نمایندگان مقدار گیری شد. این اقدامات در انتها هفته هشتم نیز مجدداً انجام شد. یافته ها حاکی از کاهش معنی دار سطح سرمی پروتئین واکنش گر C، فاکتور نکروز توموری آلفا و فشارخون دیاستولیک در گروهی که مکمل دارچین مصرف نموده بودند در مقایسه با گروه مصرف نماینده دارونما بود. در مقابل هیچ تغییر قابل توجهی در مقدار قند خون ناشتا، چربی یا آنزیم های کبدی مشاهده نشد.
چرا دارچین به کاهش علائم روماتیسم مفصلی مانند تورم و درد مفاصل یاری می نماید؟
نتایج یک مطالعه در سال های اخیر نشان می دهد که سینامالدئید، جزئی از دارچین، با سرکوب پروتئین های پیش التهابی، التهاب مفصلی را در موش ها کاهش می دهد.
این ادویه از پوست گونه های مختلف درخت دارچین به دست می آید و یکی از محبوب ترین ادویه ها در دنیا است که سابقه طولانی استفاده در آشپزی و نیز به عنوان دارو در بسیاری از فرهنگ ها را دارد.
اما باوجود خواص ضدالتهابی دارچین بهتر است قبل از مصرف مکمل های آن با پزشک خود مشورت کنید. به طور مثال دارچین کاسیا حاوی یک ماده شیمیایی به نام کومارین است که اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، ممکن است تأثیر منفی روی کبد بگذارد به خصوص اگر فردی بیماری کبدی زمینه ای داشته باشد. همچنین ممکن است دارچین با داروهای رقیق نماینده خون مانند کومادین (وارفارین) تداخل داشته باشد. دارچین باید به عنوان یک درمان یاریی استفاده شود نه به عنوان جایگزین مراقبت های پزشکی تجویزشده.
برای تأثیرگذاری بیشتر و بهتر علاوه بر مصرف پوست آسیاب شده به عنوان ادویه باید مکمل دارچین نیز مصرف شود. دو گرم در روز کمتر از مقداری است که روی نان تست، چای یا ماست خود می ریزیم یا به سس هایی مانند کاری و سایر سس ها اضافه می کنیم. نگرانی ها اغلب در خصوص کیفیت مکمل ها و همچنین رسوب غلیظ آن ها در دیواره های داخلی روده است. خوردن ادویه آسیاب شده، ذرات را با سایر مواد غذایی پخش می نماید که باعث می شود در دستگاه گوارش بهتر هضم شود.
دو گرم دارچین در روز تقریباً نصف قاشق چای خوری است که به راحتی قابل مصرف است. خودتان را وادار به مصرف خالی دارچین به صورت خشک نکنید. به گفته متخصصان دلیلی برای ترجیح مکمل ها به ادویه حاصل از پوست آسیاب شده وجود ندارد چراکه در بعضی موارد مکمل ها با دقت کمتری نسبت به داروها و حتی غذاها تنظیم می شوند. با آسیاب کردن پوست دارچین به راحتی می توانید دارچین پودر شده خود را درست کنید یا فقط دارچین آسیاب شده خریداری کنید
همچنین اگر طعم دارچین برایتان خیلی تلخ است می توانید شکر دارچین تهیه کنید. به ندرت شکری در ترکیب شکر دارچین وجود دارد و طعم آن بسیار دلپذیر است. پنیر کوتیج، یک موز ورقه شده و مقداری شکر دارچین را روی یک وافل سبوس دار برشته شده امتحان کنید. این یک راه عالی برای آغاز روز است!
در آخر ممکن است ویدیوهایی در اینترنت دیده باشید که در آن جوانانی سعی می نمایند چالش دارچین را امتحان نمایند که شامل خوردن یک قاشق پر از ادویه است. شاید متوجه شده باشید که چنین چالش هایی هرگز به خوبی ختم نمی شوند. طبق یک مطالعه خوردن ادویه خطرات واقعی تنفسی، واکنش های آلرژیک، التهاب ریوی و در موارد شدید ذات الریه می تواند به همراه داشته باشد.
منبع: everyday health
منبع: فرارو