کشت نشاء پیاز برای اولین بار در کردستان
به گزارش وبلاگ بارسلونا، خبرنگاران/کردستان مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت که برای اولین بار در کردستان تعداد 6 هزار و 335 عدد نشاء پیاز در داخل سینی و در گلخانه فراوری شد.

حیدر مرادی در گفت و گو با وبلاگ بارسلونا با اشاره به فراوری نشاء پیاز برای اولین بار در کردستان اظهار کرد که در سال زراعی جاری برای اولین بار در استان کردستان تعداد 6 هزار و 335 عدد نشاء پیاز در داخل سینی و در گلخانه فراوری شد.
وی اضافه نمود که این طرح در سطح 10 هکتار از اراضی زراعی استان به صورت الگوئی اجرا و از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی استان تامین اعتبار شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان توضیح داد که کشت مستقیم بذر پیاز در استان مرسوم است اما در این روش تهیه بستر مناسب و بموقع، استقرار بذر جوانه زده و کنترل علف های هرز ابتدای فصل و در مراحل ابتدای رشد پیاز، از اهم مسائل کشت مستقیم بذر است.
وی بیان کرد که در روش کشت نشاء کشاورز فرصت کافی جهت تهیه بستر مناسب پیدا نموده و نشاء کشت شده به آسانی و به سرعت در زمین اصلی استقرار پیدا می نماید که با تهیه بستر مناسب برای بذر و بکار بردن علف کش های پیش رویشی تراکم علف های هرز در مزرعه کاهش یافته و هزینه کارگری و کنترل شیمیایی علف های هرز کاهش می یابد.
مرادی در سرانجام یادآور شد که از طرفی اجرای کشت نشاء باعث کاهش مصرف آب تا 3000 متر مکعب به ازای هر هکتار شده و هزینه های فراوری، مصرف سموم شیمیایی، آلودگی های زیست محیطی را کاهش و در نهایت درآمد کشاورز افزایش می دهد.
منبع: خبرگزاری ایسنا