5 اشتباه رایجی که در زمینه بهداشت مواد غذایی مرتکب می شوید

به گزارش وبلاگ بارسلونا، در این مطلب به اشتباهات رایج در زمینه بهداشت مواد غذایی اشاره شده است.

5 اشتباه رایجی که در زمینه بهداشت مواد غذایی مرتکب می شوید

به گزارش ، شاید شما هم خودتان را یک فرد کاملا تمیز و پاکیزه بدانید، و واقعا هم قواعد بهداشتی مختلف را در طول روز رعایت کنید. با این حال، اشتباهات رایجی در زمینه بهداشت غذایی وجود دارند که سلامت غذا ها را به خطر می اندازند و می توانند مسائل مختلفی را برای بسیاری از افراد به وجود بیاورند. در ادامه با 5 مورد از این اشتباهات رایج آشنا می شویم:

این طرز فکر، یکی از خطرناک ترین رفتار ها و بدترین اشتباهات در زمینه بهداشت غذایی است. بسیاری از افراد فکر می نمایند که اگر بوی خوبی از غذا بلند گردد و غذا طعم خوبی به خودش بگیرد، دیگر هیچ پاتوژن خطرناکی در ماده غذایی وجود ندارد و می توانند آغاز به خوردن غذا نمایند. با این حال، متخصصان ایمنی مواد غذایی می گویند که چنین تصوراتی نمی توانند از شاخص های بهداشت غذایی باشند. باکتری های مضر می توانند هنوز روی غذا وجود داشته باشند، حتی اگر هیچ مشکل خاصی در ظاهر غذا به چشم نخورد یا بوی بدی از غذا بلند نگردد.

افرادی که تا حدود زیادی به اصول بهداشتی موقع کباب کردن مواد غذایی دقت می نمایند، معمولا یک دغدغه واضح دارند:گوشت ها حالت سوخته پیدا ننمایند و برگر ها نیز کاملا مغزپخت شوند. با این حال، مشکل مهم دیگری هم وجود دارد که غالبا نادیده گرفته می گردد. اگر فقط از یک انبر برای جابه جایی انواع مواد غذایی خام و بعضا زغال بهره ببرید، شانس انتقال آلودگی را بین مواد غذایی افزایش می دهید و خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را بیشتر می کنید.

وقتی که گوشت خام با غذا های آماده مصرف تماس پیدا می نماید، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی شدیدا بالا می رود. مراکز فروش غذا با این قاعده آشنایی دارند، اما مردم عادی که خودشان اقدام به تهیه انواع کباب ها می نمایند، این قاعده مهم را نمی دانند یا آن را بی اهمیت تلقی می نمایند. بنابراین، همیشه مواد غذایی خام را از غذا های آماده مصرف جدا کنید و این قاعده را در مصرف گوشت های کبابی جدی بگیرید.

حدود 60 درصد از مرغ هایی که به فروش می روند، حاوی کامپیلوباکتر هستند. با این حال، باکتری کامپیلوباکتر به واسطه تماس با حرارت زیاد در فرآیند پخت وپز از بین می رود. متاسفانه، یکی از اشتباهات رایجی که می تواند مشکل ساز گردد، همین شستن مرغ های خام قبل از پخت وپز است. دلیلش هم این است که همراه با شستن مرغ خام، کامپیلوباکتر می تواند به قسمت های مختلف آشپزخانه منتقل گردد. برای پیشگیری از انتشار آلودگی پس از شستن مرغ، حتما از تخته، چاقو و دستکش جداگانه برای این کار یاری بگیرید و وسایل مخصوص پاک کردن و شستن مرغ را پس از اتمام کار، به خوبی بشویید.

این اتفاق در زندگی افرادی که صاحب حیوان خانگی هستند، غیرعادی نیست، اما متخصصان همیشه تاکید می نمایند که حضور حیوان خانگی در آشپزخانه واقعا خطرناک است و می تواند خطر انتقال پاتوژن ها به مواد غذایی را افزایش بدهد.

منبع: زندگی آنلاین

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "5 اشتباه رایجی که در زمینه بهداشت مواد غذایی مرتکب می شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 اشتباه رایجی که در زمینه بهداشت مواد غذایی مرتکب می شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید