اگر این ویژگی را دارید با خیال راحت شیر پرچرب مصرف کنید

به گزارش وبلاگ بارسلونا، تنوع، تعادل و توجه به علاقه های فردی در کنار در نظر گرفتن شرایط سلامتی هر فرد در انتخاب رژیم غذایی موثرند؛ با این حال بعضی افراد دست بازتری برای انتخاب دارند؛ به خصوص وقتی پای شیر و لبنیات پرچرب در میان است.

اگر این ویژگی را دارید با خیال راحت شیر پرچرب مصرف کنید

به گزارش وبلاگ بارسلونا، انواع مختلف شیرهای کارخانه ای بر اساس تفاوت مقدار چربی هر یک نامگذاری می شوند و در دو دسته کلی شیر کامل یا خام (پرچرب) و کم چرب قرار می گیرند. شیر کامل شیری است که چربی طبیعی موجود در آن حذف نشده و تقریبا بیش از 3 درصد چربی دارد. چربی شیر کم چرب اما حدود نیم درصد است.

بعضی برندهای لبنی، شیرهایی با درصد چربی متفاوت مثل 1/5درصد هم فراوری می نمایند و این کار را با یاری دستگاهی به نام سپراتور یا جدانماینده انجام می دهند. چربی جدا شده از شیر برای فراوری خامه و کره به کار می رود.

در بیشتر برنامه های استاندارد غذایی توصیه می گردد مصرف لبنیات پرچرب را به علت مضرات چربی های اشباع و کالری بالای آنها محدود کنیم. شیر کامل از این منظر مناسب نیست اما یک لیوان از آن مواد مغذی زیادی دارد؛ سارا چیذری مشاور تغذیه و رژیم درمانی معتقد است مواد مغذی یک لیوان شیر حتی از مواد مغذی یک لیوان از انواع آبمیوه های طبیعی بیشتر است.

شیر کامل؛ غنی از انواع ویتامین

چیذری شرح می دهد: یک فنجان شیر کامل 5 درصد مقدار توصیه شده انواع ویتامین های لازم برای بدن را تامین می نماید؛ این ماده غذایی منبع خوبی برای ویتامین ب 2 و ب 12 است که برای قلب مفیدند.

شیر کامل منبع پروتئین است

شیر کامل منبع خوبی از پروتئین و شامل تمام اسید آمینه های مشهور است. اسید آمینه ها مسئول فراوری و نگهداری عضلات لاغر هستند. این شیر نسبت به شیرهای غیر لبنی تاثیر بیشتر و سریع تری روی عضلات دارد و یک فنجان از آن می تواند حدود 8 گرم پروتئین از احتیاج روزانه شما را تامین کند.

سرشار از انواع مواد معدنی

نوشیدن یک فنجان شیر کامل یکی از برترین راه های دریافت مقادیر ضروری کلسیم و سایر مواد معدنی و املاح در برنامه غذایی روزانه است، به طوری که یک فنجان آن، 30 درصد احتیاج روزانه افراد به کلسیم را تامین می نماید؛ بعلاوه مقادیر خوبی از سلنیوم، منیزنیم، پتاسیم و فسفر را وارد بدن می نماید.

لبنیات و به خصوص شیر پرچرب یا کامل علاوه بر مزایای متعدد، معایبی نیز دارند که باید با توجه به شرایط هر فرد در مصرف آن دقت گردد.

چربی پرخطر شیر کامل

دکتر زینب کریمی، متخصص تغذیه، در این رابطه به وبلاگ بارسلونا می گوید: چربی بالای شیر کامل، به خصوص سرشیر آن، علاوه بر کالری بالا، جذب کلسیم را در بدن کاهش می دهد. یک فنجان شیر کامل حاوی تقریبا 8 گرم از چربی مجاز روزانه است که نیمی از آن چربی های مضر و اشباع هستند.

شیرهای غنی شده

هنگام جدا کردن چربی شیر کامل، اسید چرب امگا 3 هم از آن جدا می گردد. امگا 3 فواید زیادی برای قلب، چشم، مغز و... دارد و از ایجاد بیماری هایی نظیر اختلالات قلبی عروقی، افسردگی، سرطان و دیابت جلوگیری می نماید.

بنابراین اگر بیشتر مواقع شیر کم چرب مصرف می کنید، بهتر است از انواع شیر کم چرب غنی شده با امگا 3 بهره ببرید. دکتر کریمی می افزاید: شیرهای غنی شده با ویتامین د نیز گزینه بسیار خوبی برای ما ایرانی هاست که عمدتا با کمبود این ویتامین ضروری روبرو هستیم؛ البته نوع کم چرب آن!

اما ممکن است گاهی دلتان بخواهد یک لیوان شیر پرچرب بنوشید؛ تنوع، تعادل و توجه به علاقه مندی ها در تغذیه روزانه بسیار لازم است، پس اگر حواستان به چربی خون و کالری دریافتی هست، با خیال راحت هر از گاهی شیر دلخواهتان را نوش جان کنید.

  • نکات مهم و برترین زمان مصرف ویتامین ها | با رعایت این موارد پوست بهتری داشته باشید
منبع: همشهری آنلاین

به "اگر این ویژگی را دارید با خیال راحت شیر پرچرب مصرف کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر این ویژگی را دارید با خیال راحت شیر پرچرب مصرف کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید