درخواست تعدادی از قانونگذاران آمریکایی برای کاهش تحریم های ایران
به گزارش وبلاگ بارسلونا، تعدادی از قانونگذاران آمریکایی با ارسال نامه ای به وزارتخانه های خارجه و خزانه داری این کشور، خواستار کاهش تحریم های ایران در بحبوحه شیوع کرونا شدند.
به گزارش وبلاگ بارسلونا، بعد از نقدها شدید مسئولان جمهوری اسلامی ایران و برخی مقامات بین المللی از تاثیر منفی تحریم های ایالات متحده بر توانایی ایران برای مقابله با ویروس کووید19، تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا خواستار کاهش تحریم ها علیه تهران شدند.
این نامه که توسط سناتورها برنی سندرز، الیزابت وارن، اِد مارکی و شش نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از جمله الکساندریا اُکاسیو-کورتز، باربارا لی و ایلهان عمر امضا شده، برای مایک پامپئو وزیر خارجه و استیون منوشین وزیر خزانه داری این کشور ارسال شده است.
در ابتدای این نامه با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان تهدیدی جدی برای آمریکا حساب می شود، آمده است: اعتقاد داریم تلاش بسیار بیشتری برای مهار و درمان کروناویروس در ایران نیاز است.
نویسندگان این درخواست، تاکید کردند که تحریم های فراگیر آمریکا به بخش بهداشت و درمان ایران صدمه زده و توانایی آن برای وارد کردن تجهیزات پزشکی و تولیدات دارویی از کشورهای غربی را محدود کرده است.
در این نامه ضمن اشاره به گزارش نهاد موسوم به دیدبان حقوق بشر در اکتبر 2019 درباره اثر تحریم های آمریکا بر بخش بهداشت و درمان ایران، آمده است: کارزار فشار حداکثری آمریکا، توانایی شرکت های ایرانی برای تامین اقتصادی واردات [کالاهای] انسانی از جمله داروهای حیاتی و تجهیزات پزشکی را شدیداً مختل کرده است. با این همه محدودیت و تحریمی که صنعت پزشکی ایران با آن دست و پنجه نرم می کند، توانایی آن برای خرید سریع تجهیزات و تطبیق خود برای شرایط متغیر در عرصه مبارزه با این پاندمی [کرونا] محدود شده است.
امضاکنندگان این درخواست، به پامپئو و منوشین هشدار دادند که تحریم های آمریکا با هدف دریافت تمام اقتصاد کشوری که باید نیازهای 80 میلیون نفر را تامین کند، شرایط را برای ایرانی ها جهت خرید کالاهای اساسی و بقا در شرایط شیوع ویروس کرونا دشوارتر کرده است.
قانونگذاران آمریکایی در این نامه ضمن ابراز نگرانی عمیق از تحریم های جدید آمریکا بر ایران در تاریخ هجدهم مارس (+)، تصریح کردند: چنین تصمیمی در بحبوحه وخامت بحران [کرونا] هم کوته بینانه و هم سنگ دلانه است. در همان روز، بریتانیا هم به دیگر کشورهای جهان در حمایت از کاهش تحریم ها پیوست.
در ادامه این نامه پیشنهاد شده است: کاهش تحریم ها [بر ایران] باید شامل بخش های بزرگ اقتصاد ایران، از جمله بخش های مؤثر بر صنایع غیرنظانی، نظام بانکی ایران و صادرات نفت شود و لازم است تا زمانی که متخصصان درمانی معتقد به تداوم بحران [کرونا] هستند، ادامه داشته باشد. عدم توفیق در انجام چنین کاری، خطر ایجاد ممانعت در رسیدن کالاهای انسانی مهم به مردم ایران و قرار دادن آنها در شرایط بهداشتی و اقتصادی خطرناک تر است.
پیشتر محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با بیان اینکه تحریم های آمریکا، افراد بی گناه را در ایران به کام مرگ می کشاند، از کشورهای مختلف خواست به پویش نادیده دریافت تحریم های آمریکا علیه ایران بپیوندند. (جزئیات بیشتر)
بر اساس آمار زنده قرار گرفته روی سایت ورلداُمتر، ویروس جدید کرونا تا کنون 383242 نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و 16585 نفر را نیز به کام مرگ کشانده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو