دنیای شگفت انگیز انواع چای ژاپنی

به گزارش وبلاگ بارسلونا، چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در دنیاست. رنگ و عطر دوست داشتنی چای به شیوه تهیه آن بستگی دارد. آیا راجع به شیوه تهیه انواع چای ژاپنی اطلاعاتی دارید؟ همراه خبرنگاران باشید تا با انواع مختلف چای ژاپنی و شیوه تهیه آن ها آشنا شوید.

دنیای شگفت انگیز انواع چای ژاپنی

مقاله مرتبط:

شباهت ها و تفاوت های انواع مختلف چای ژاپنی

نام بسیاری از محصولات فراوری ژاپن شامل کلمه -cha (چای) است و امروزه تعداد کمی از ژاپنی ها می توانند تفاوت های میان انواع مختلف چای را توضیح دهند.

برای مثال، با وجود اینکه برخی از نوشیدنی ها چای (cha) نامیده می شوند، از برگ های چای سنتی تهیه نشده اند. گاهی ممکن است نوشیدنی را با برچسب چای انتخاب کنید، با این تصور که چای ژاپنی است، اما زمانی که یک جرعه از آن بنوشید متوجه می شوید که یک نوشیدنی کاملا فرق دارد.

این مقاله انواع مختلف چای ژاپنی موجود را توضیح می دهد. به یاری این اطلاعات، زمانی که در یک فروشگاه یا عطاری در ژاپن هستید، نوشیدنی دلخواه تان را انتخاب کنید!

چای سبز: سفیر چای ژاپنی

سنچا (Sencha)

متداول ترین نوع چای ژاپنی چای سبز است. تهیه چای سبز ژاپنی، با فرآیند گرمادهی انجام می گردد. این کار برای جلوگیری از فرآیند تخمیر است. با وجود اینکه چای سبز ژاپنی عموما از برگ های چای سیاه تهیه می گردد، این دو نوع چای بسته به اندازه تخمیرشان طعمی کاملا متفاوت دارند.

سنچا، متداول ترین نوع چای سبز در ژاپن است. برگ های تازه برداشت شده چای، حرارت یا بخار و سپس بو داده یا برشته می شوند تا تخمیر به حداقل برسد.

گیوکورو (Gyokuro)

چای سبز گیوکورو، مشابه سنچا است. تفاوت عمده آن ها در این است که در این نوع، بوته های چای در سایه پرورش داده می شوند که باعث می گردد طعم قوی تری داشته باشند و در عین حال، تلخی کمتری دارند.

ماچا (Matcha)

ماچا با خشک کردن برگ های چای و سپس خرد کردن آن ها در آسیاب و تبدیل آن به پودر تهیه می گردد. برخلاف انواع دیگر چای، ماچا بعد از دم کردن، رنگ مات به خود نمی گیرد. ماچا طعم نیروبخش برگ های چای را حفظ می نماید و عموما در مراسم و میهمانی چای استفاده می گردد.

هوجیچا (Hojicha)

هوجیچا از بو دادن برگ های چای سبز در دمای بالا تهیه می گردد که این فرآیند باعث ایجاد عطری قوی می گردد. از آنجا که فرآیند بو دادن، اندازه زیادی از کافئین چای را از بین می برد، هوجیچا طعمی خالص و بدون هیچ گونه تلخی دارد.

ژنمایکا یا گنمایچا (Genmaicha)

ژنمایکا از ترکیب چای سبز و برنج قهوه ای که در آب خیسانده، سپس بخار داده و برشته شده، تهیه می گردد. عطر و طعم این نوع چای به خاطر طعم برشته برنج قهوه ای است. هیچوجا به علت اینکه شامل اندازه کمتری از برگ چای است، کافئین کمتری دارد.

چایی که برگ چای ندارد

موگی چا (mugicha)

همان طور که قبلا اشاره کردیم، انواع مختلفی از چای وجود دارد که cha نام دارند اما در عین حال در تهیه آن ها از برگ چای استفاده نشده است. متداول ترین نوع این غیر-چای موگی چا است. موگی چا از دانه های برشته جو تهیه می گردد. برخلاف انواع قبلی چای که در این مقاله معرفی کردیم، موگی چا جزو گروه چای سبز قرار نمی گیرد. زیرا شامل برگ های چای نیست. موگی چا کافئین ندارد و معمولا به عنوان نوشیدنی سرد در فصل تابستان مصرف می گردد.

کامبوچا (kombucha)

کامبوچا از کونبو (kombu)، نوعی جلبک دریایی، که با نام کلپ نیز شناخته می گردد، تهیه می گردد. این نوع چای خیلی ساده آماده می گردد. کافی است آب داغ را به رشته های کونبوی خشک یا پودر آسیاب شده کونبو اضافه کنید. به برخی از انواع کامبوچا اندکی نمک اضافه می گردد تا طعم دار گردد و برخی از انواع آن با خرده های نوعی شیرینی برنجی یا چای سبز گیوکورو مخلوط می گردد تا عطر آن بیشتر گردد. یک نوع متداول آن، ume-کامبوچا است که شامل تکه های خشک ume، یا آلوی ژاپنی است. کامبوچا طعمی نسبتا شور دارد.

اکنون که مقدمات انواع چای ژاپنی را آموخته اید

این مقاله روی انواع مختلف چای ژاپنی تمرکز داشت. در ژاپن، چای را اغلب بر اساس فصل و محیط انتخاب می نمایند.

اخیرا، انواعی از چای ها تهیه می شوند که ترکیبی از چند نوع مختلف یا مخلوطی از چند گیاه است. بعلاوه برخی از هواداران چای، چای خود را با توجه به مکانی که برگ های چای در آنجا فراوری شده اند انتخاب می نمایند.

اکنون که با مقدمات انواع چای ژاپنی آشنا شدید، می توانید ژرف تر در دنیای وسیع چای ژاپنی کاوش کنید!

منبع: کجارو

به "دنیای شگفت انگیز انواع چای ژاپنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دنیای شگفت انگیز انواع چای ژاپنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید