طرز تهیه ترشی گل کلم (فوری و با آب گوجه فرنگی)

به گزارش وبلاگ بارسلونا، یکی از ترشی های خوشمزه ما ایرانی ها، ترشی گل کلم است. همان طور که انتظار می رود، گل کلم، به عنوان غالب ترین مواد اولیه در تهیه این ترشی به شمار میرود. البته در شهرهای مختلف، ترکیبات مختلفی برای طرز تهیه ترشی گل کلم، مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه می خواهیم آسان ترین روش تهیه ترشی گل کلم و نکات ضروری آن را مرور کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی گل کلم (فوری و با آب گوجه فرنگی)
ترشی گل کلم
تعداد نفرات8 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 15 دقیقه
میزان سختیمیانه

ترشی گل کلم خوشمزه

ترشی گل کلم از انواع ترشی و شور ، معمولاً به رنگ های سفید و زرد تهیه می گردد. با توجه به سلیقه خود می توانید مواد مختلفی مانند هویج، انواع فلفل ها و موسیر را به ترشی گل کلم اضافه نموده یا بعضی از سبزی ها را حذف کنید. اصلی ترین روش طرز تهیه ترشی گل کلم سفید به شکل زیر است، اگر چه طرز تهیه انواع ترشی گل کلم، بیشتر تنها در مورد مواد اولیه تفاوت هایی دارند.

مواد لازم برای تهیه ترشی

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه ترشی گل کلم به شرح زیر هستند:

مواد اولیهمیزان لازم
گل کلم1 عدد میانه
ترخون4 شاخه
گلپر1 قاشق چای خوری
ترخون4 شاخه
گلپر1 قاشق چای خوری
نمکبه میزان کافی
سرکهبه میزان کافی
فلفل سبز تند یا شیرین6 عدد
هویج500 گرم
سیب ترش500 گرم به دلخواه

طرز تهیه ترشی گل کلم

در روش درست کردن ترشی گل کلم خوشمزه و خوش آب و رنگ، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه ترشی گل کلم مجلسی، مواد تازه و سالم را بخرید.
  • مرحله دوم: سپس گل کلم ها را با دقت شسته و در آبکش بریزید. پس از این که آب اضافه خارج شد، آن ها را به میزان دلخواه خرد کنید. دقت داشته باشید که نباید گل کلم ها را خیلی درشت خرد نموده یا آن ها را آن قدرها ریز کنید که شرایط ظاهری ترشی تحت تاثیر منفی قرار بگیرد.
  • مرحله سوم:در این مرحله از نحوه درست کردن ترشی گل کلم، باید هویج ها را نیز شسته و پوست کنده و به شکل نگینی یا حلقه ای خرد کنید.
  • مرحله چهارم: بهتر است که در تهیه ترشی گل کلم از سیر یا موسیر تازه بهره ببرید. اگر از موسیر خشک استفاده می کنید، آن را یک ساعت قبل در آب خیس کنید. سپس آن ها را از صافی عبور دهید.
  • مرحله پنجم: در این بخش از طرز تهیه ترشی گل کلم با سرکه و آب، ضروری است که تمامی سبزیجات را روی پارچه ای تمیز پهن کنید. توجه داشته باشید که کمترین رطوبتی در سبزیجات، باعث خواهد شد تا ترشی کپک بزند.
  • مرحله ششم: حالا نوبت آن است که سیب زمینی ترشی را به خوبی شسته و به شکل نگینی یا مکعب های بزرگ تر خرد کنید.
  • مرحله هفتم: اکنون به سراغ سبزیجات بروید. به یاری یک کارد تیز و تخته آشپزخانه، ترخون را خوب خرد نموده و کاملا ساطوری کنید. به علاوه شما می توانید به جای سبزی تازه، از ترخون خشک بهره ببرید.
  • مرحله هشتم:در کاسه ای ادویه های ترشی یعنی موسیر، گلپر و ترخون را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله نهم:در شیشه ترشی به صورت لایه لایه مواد اولیه ترشی که قبلا خرد کردید، فلفل سبز و ادویه ها را بریزید.
  • مرحله دهم: در مرحله آخر سرکه را روی مواد ریخته تا روی سبزیجات را به طور کامل بپوشاند. در شیشه ترشی را محکم ببندید. بهتر است شیشه ترشی را در جای خشک و دور از نور نگهداری کنید.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2022/09/ترشی-گل-کلم.mp4

تا اینجا روش درست کردن ترشی گل کلم ساده را دیدیم. ترشی گل کلم پس از گذشت 1 تا 3 هفته آماده مصرف است. از خوردن این ترشی خوشمزه کنار خانواده تان لذت ببرید. همین طور توصیه می کنیم که حتما طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر را در مجله وبلاگ بارسلونا دنبال کنید.

ترشی گل کلم فوری

آیا مایل هستید هرچه سریع تر ترشی گل کلم شما آماده گردد؟ اگر برای خوردن این ترشی خوشمزه عجله دارید، راه چاره این موضوع را به شما یاد می دهیم. برترین روش برای جا افتادن دادن هرچه زودتر ترشی گل کلم، حرارت دادن مواد ترشی است. برای این منظور آب جوشیده سرد شده را با سبزیجات ترشی و اندازه کافی سرکه مخلوط کنید. مواد ترشی را داخل قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پس از نرم تر شدن مواد شعله گاز را خاموش کنید. مواد خنک شده را در ظرف مناسب بریزید. دنبال کردن این دستورالعمل از طرز تهیه ترشی گل کلم پخته شده، یاری می نماید که تنها با سپری شدن یک روز، ترشی آماده مصرف باشند.

ترشی گل کلم با آب گوجه

در بعضی شهرها مانند مشهد در تهیه ترشی گل کلم از پوره گوجه فرنگی استفاده می نمایند. ترکیب گوجه فرنگی با گل کلم بسیار خوشمزه است.

طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی

برای تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سبزیجات ترشی شامل گل کلم، هویج، کرفس، سیر و فلفل سبز تند را کاملاً شسته و به صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: گوجه فرنگی را داخل میکسر ریخته یا با رنده دانه ریز، رنده کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را از صافی رد کنید تا پوست های اضافه آن، گرفته شوند.
  • مرحله سوم: حالا پوره گوجه فرنگی را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید. سپس کمی نمک و ادویه ترشی به گوجه فرنگی ها اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ادامه، به ازای هر یک لیتر پوره گوجه فرنگی یک لیوان سرکه سفید اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: کمی صبر کنید تا پوره گوجه فرنگی غلیظ گردد. تقریباً 15 دقیقه برای غلیظ شدن گوجه فرنگی ها کافی است.
  • مرحله ششم: حالا نوبت آن است که سبزیجات ترشی (کلم، هویج و …) را با پوره مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: صبر کنید تا ترشی خنک گردد. مواد را داخل ظرف های شیشه ای ریخته و در محیط آشپزخانه قرار دهید. تقریباً پس از 14 روز ترشی گل کلم شما آماده است.

ترشی گل کلم مخلوط

طرز تهیه ترشی مخلوط گل کلم شباهت زیادی با ترشی گل کلم ساده دارد. بعضی افراد با توجه به ذائقۀ خود مواد دیگری مانند پیاز، فلفل سبز، لوبیا سبز، غوره و کرفس را به ترشی گل کلم اضافه می نمایند. بعلاوه در بعضی دستورها از ادویه های خاصی مانند زردچوبه، پودر کاری، زیره، آویشن، سیاه دانه و ادویه ترشی استفاده می گردد.

مواد لازم برای تهیه گل کلم مخلوط

برای تهیه ترشی گلم کلم مخلوط، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد اولیهمیزان لازم
گلم کلم2 کیلوگرم
هویج500 گرم
خیار500 گرم
کرفس500 گرم
بادمجان800 گرم
سیب زمینی ترشی300 گرم
سیربه اندازه کافی
فلفل سبزبه اندازه کافی
سبزی ترشی شامل شوید، ترخون، برگ کرفس و مرزه400 گرم
ادویه ترشی شامل زردچوبه، فلفل، گلپر و نمکبه اندازه کافی
سرکه سفید یا قرمزبه اندازه کافی
موسیر300 گرم
نعناع و شوید خشکدر صورت تمایل به اندازه کافی

مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط

برای آن که بتوانید به برترین شکل ترشی گل کلم مخلوط را در منزل آماده کنید، مراحل زیر لازم هستند:

  • مرحله اول: مواد لازم برای تهیه ترشی را کاملاً بشویید. آن ها را روی پارچه تمیز پهن نموده و صبر کنید تا رطوبتشان کاملاً گرفته گردد.
  • مرحله دوم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی گل کلم با هویج و کرفس، بایدگل کلم و سایر سبزیجات را به میزان دلخواه خرد کنید.
  • مرحله سوم: بادمجان ها را در ابعاد دلخواه خرد کنید. شما می توانید بسته به میل خود، پوست بادمجان ها را گرفته یا آن ها را با پوست خرد نموده و در ترشی بریزید.
  • مرحله چهارم: بادمجان را پس از خشک شدن در یک لیوان سرکه بپزید.
  • مرحله پنجم: در اینجای کار از طرز تهیه ترشی گل کلم با کرفس، سبزیجات ترشی مانند مرزه، شوید و ترخون را کاملاً بشویید. آن ها را روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا خشک شوند.
  • مرحله ششم: سبزیجات را داخل ظرفی بزرگ ریخته و با ادویه های ترشی مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: مواد ترشی را در شیشه های تمیز بریزید. لا به لای مواد اصلی فلفل سبز و بادمجان پخته شده قرار دهید.
  • مرحله هشتم: در مرحله آخر از طرز تهیه ترشی گل کلم با موسیر باید سرکه را اضافه نموده و درب شیشه را محکم ببندید.

همین طور اگر مایل باشید، می توانید با اضافه کردن برش های خیار، ترشی گل کلم و هویج و خیار را آماده کنید.

فوت کوزه گری تهیه ترشی گل کلم

تهیه ترشی گل کلم مانند سایر ترشی ها نکات مهمی دارد که ضروری است حتما آن ها را تک به تک رعایت کنید تا ترشی شما، برترین طعم را به خود بگیرد.

  • اگر مایلید ترشی شما رنگ زرد یا طلایی داشته باشد، از زعفران یا زردچوبه بهره ببرید. برای این منظور می توانید پودر ریشه زعفران به کار ببرید. به این منظور ضروری است که زعفران را با آب جوش دم نموده و پس از خنک شدن به ترشی اضافه کنید. ترشی گل کلم با زعفران، رنگ و لعاب جذابی داشته و مجلسی تر است. در طرز تهیه ترشی گل کلم زرد، بیشتر از زردچوبه استفاده شده و کمتر زعفران احتیاج داریم.
  • اگر می خواهید ترشی گل کلم شما، قرمز رنگ گردد؛ باید از رنگ طبیعی چون رنگ لبو یا پوره گوجه فرنگی بهره ببرید.
  • رطوبت از دلایل اصلی ایجاد کپک در ترشی گل کلم است. همواره از قاشق یا ملاقه خشک برای برداشتن اندازهی از این ترشی بهره ببرید.
  • بهتر است که حتما شیشه ترشی گل کلم را از نوع تیره رنگ انتخاب کنید. بعلاوه ظرف های شیشه ای از نظر سلامت گزینه مناسب تری برای نگهداری انواع ترشی هستند.
  • بعضی افراد مایلند از اندازه کمتری سرکه در ترشی استفاده نمایند. برای این منظور روی مواد ترشی گل کلم را با آب جوشیده سرد پر کنید. سپس اندازهی کمی سرکه برای جلوگیری از ایجاد کپک به ترشی اضافه کنید.
  • اگر چه اندازه نمک و سرکه برای ترشی گل کلم به سلیقه شما بستگی دارد، اما بهتر است که حتما حد اعتدال را رعایت کنید. این موضوع را در تهیه تمام ترشی ها همانند طرز تهیه ترشی پیاز قرمز نیز رعایت کنید.
  • توجه داشته باشید که طرز تهیه ترشی گل کلم شور، به همین روش گفته شده و مشابه است و تنها اندازه بیشتری نمک و ترخون در آن ریخته می گردد.

ترشی گل کلم، ترشی برای انواع سلیقه ها…

روش درست کردن ترشی گل کلم به چند روش متفاوت را برای شما شرح دادیم. شما می توانید این ترشی را با سلیقه و ذائقه خود تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر می خواهید در کنار این ترشی از انواع دیگر چاشنی ها بهره ببرید، می توانید از وبلاگ بارسلونا یاری بگیرید. به این منظور، کافی است به صفحه غذای آنلاین وبلاگ بارسلونا بروید و در کنار غذایی که دوست دارید، چاشنی های متفاوت را نیز سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه ترشی گل کلم (فوری و با آب گوجه فرنگی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی گل کلم (فوری و با آب گوجه فرنگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید