طرز تهیه پائیا؛ غذای ملی کشور اسپانیا

به گزارش وبلاگ بارسلونا، در مجموعه آشپزی ملل در خانه، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای ملی پائیا، به اسپانیا در جنوب غرب اروپا سفر خواهیم کرد.

طرز تهیه پائیا؛ غذای ملی کشور اسپانیا

وبلاگ بارسلوناقصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به اسپانیا سفر کنیم و غذای ملی و اصیل پائیا (Paella) را بپزیم.

پائیا چیست؟

پائیا یکی از لذیذترین غذاهای ملی اسپانیا است که در فارسی به اشتباه با نام پائلا خوانده می گردد. ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا، برنج است و تنوع زیادی دارد. پائیا در بخش خودمختار والنسیا در شرق اسپانیا خلق شد؛ اما در حال حاضر در سراسر اسپانیا از محبوبیت بالایی برخوردار است.

پائیا در روزهای آخرهفته با مراسمی خاص در ظرفی بزرگ و روی آتش هیزم در فضای باز حیاط با حضور اعضای خانواده و دوستان، طبخ و سرو می گردد و بهانه ای برای گردهم آوردن عزیزان به شمار می آید.

پائیا را با انواع گوشت مانند مرغ، مرغابی، حلزون، ماهی مرکب، میگو، صدف سیاه و صدف دوکفه ای درست می نمایند. از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذا نیز می توان به لوبیا سبز، لوبیای لیما، گوجه فرنگی، روغن زیتون، زعفران، کنگر فرنگی و سیر اشاره نمود. گیاه خواران نیز می توانند از نسخه پائیای سبزیجات با قارچ و زیتون لذت ببرند.

دستور پختی که امروز با توجه به ذائقه ایرانیان برای شما در نظر گرفتیم، نسخه پائیای مرغ است که امیدواریم از آن نهایت لذت را ببرید.

مواد لازم

برای 4 نفر

  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 عدد پیاز طلایی پوست کنده و کاملا ریز خردشده
  • 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز؛ دانه های آن را جدا و به صورت نگینی ریز خرد کنید
  • 3 حبه سیر پوست کنده و رنده شده یا له شده
  • 2 عدد سینه فیله به وزن تقریبی 800 گرم؛ برش خورده به قطعات 2.5 سانتیمتری و با نمک و فلفل سیاه مزه دار شده
  • 2.5 پیمانه برنج دانه کوتاه (ترجیحا ایرانی)
  • 3 لیوان (600 میلی لیتر) آب مرغ گرم
  • 1 قاشق چای خوری زردچوبه
  • 1 قاشق چای خوری پاپریکا
  • زعفران به اندازه لازم
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • 400 گرم گوجه کنسروی خردشده
  • 1 لیوان آب یا آب مرغ اضافه
  • یک لیوان نخودفرنگی
  • یک دسته جعفری تازه خردشده
  • قاچ های لیموترش برای سرو

دستور پخت

1. اندازه 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ با عمق زیاد (قطر حداقل 38 سانتی متر) بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا روغن گرم گردد.

2. پیاز و فلفل دلمه خردشده را به آن اضافه کنید و شعله گاز را روی حالت میانه قرار دهید. سرخ کردن و هم زدن را تا زمانی که سبزیجات نرم و کاراملی شوند، ادامه دهید. این فرآیند حدودا 5 تا 8 دقیقه به طول می انجامد.

3. سیر را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تا زمانی که بوی آن دربیاید، به سرخ کردن ادامه دهید. سیر، پیاز و فلفل دلمه سرخ شده را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

4. اندازه 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون، تکه های سینه مرغی که با نمک و فلفل مزه دار شده اند و زردچوبه را در ماهیتابه بریزید. سرخ کردن و هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مرغ، نیم پز گردد. مرغ را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

5. برنج را در ماهیتابه بریزید و به مدت 3 دقیقه آن را برشته کنید و به صورت مداوم هم بزنید.

6. زعفران، کمی فلفل سیاه، نمک و پاپریکا را به 3 لیوان آب مرغ گرم اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آب مرغ را به برنج اضافه کنید.

7. سپس پیاز، سیر و فلفل دلمه را همچنین تکه های مرغ به برنج و آب مرغ اضافه کنید. گوجه فرنگی را هم داخل ماهیتابه بریزید. این ترکیب را به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت میانه گاز بپزید تا برنج نرم گردد، مرغ کاملا بپزد و آب مرغ کاملا جذب ترکیبات غذا گردد. اگر آب غذا تمام شد و احساس کردید برنج یا مرغ، کاملا نپخته است، می توانید کمی آب یا آب مرغ، بسته به سلیقه تان به ماهیتابه اضافه کنید.

8. نخودفرنگی و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید. 1 یا 2 دقیقه دیگر آن را بپزید تا فقط گرم شوند.

9. پائیا را مزه نموده و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس با قاچ و لیمو آن را تزئین کنید و بالافاصله به سر میز بیاورید. پائیا را در یخچال به مدت 5 روز و در فریزر به مدت 4 ماه می توان نگه داشت.

ویدیو

دانلود ویدیو 720p | 360p

سفر به بارسلون با طعم پائیا

عصر یک روز دلپذیر بهاری در بارسلون، مرکز گردشگری کشور اسپانیا است. با پاهایی خسته از پیاده روی از صبح زود در حال راه رفتن هستید که ناگهان بوی وسوسه نماینده برنج پخته و زعفران، شما را به سمت خود می کشد.

پائیا با اصالتی والنسیایی در شهر ساحلی بارسلون از محبوبیت و معروفیت بسیاری برخوردار است. انواع مختلف این غذا در همه جای بارسلون از دکه های غذای خیابانی گرفته تا لوکس ترین و مجلل ترین رستوران ها سرو می گردد. اما اگر می خواهید بارسلون را مزه کنید، نسخه دریایی پائیا را سفارش دهید.

طعم ماهی تازه، صدف، خرچنگ و میگو با برنج نرم شده، ترکیبی منحصربه فرد و بسیار خوشمزه را خلق می نمایند. مزه شیرین پاپریکا و عطر زعفران به محض خوردن این غذا زیر زبانتان می آید و تمام خستگی را از تن شما می گیرد.

نطر خود را در مورد این غذا یا هریک از غذاهای مختلف اسپانیایی بنویسید یا اگر تا به امروز پیروز شده اید هریک غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان را طبخ کنید، از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ بارسلونا در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / averiecooks.com

به "طرز تهیه پائیا؛ غذای ملی کشور اسپانیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پائیا؛ غذای ملی کشور اسپانیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید