طرز تهیه چغوک بریزو ؛از غذاهای محلی و خوشمزه کرمان
به گزارش وبلاگ بارسلونا، چغوک بریزو از غذاهای محلی کرمان است. چغوک در زبان محلی یعنی گنجشگ و بریزو یعنی سرخ نموده. این غذا بسیار خوشمزه و سبک و سریع آماده می گردد. در خیلی از شهرها این غذا پخته می گردد اما با نام های متفاوت.
طرزتهیه جغوک بریزو:
مواد لازم برای جغوک بریزو : برای 6 نفر
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
سیب زمینی | 500 گرم |
پیاز درشت | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه و ادویه دلخواه | به مقدار لازم |
سبزی معطر تازه یا خشک شوید یا گشنیز | در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری |
طرز درست کردن جغوک بریزو :
ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و بشویید. مقداری نمک و زردچوبه به آن بزنید و مخلوط کنید تا هنگام سرخ کردن خوش رنگ شوند. سپس با مقداری روغن سرخ کنید. سپس پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید.
مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه دلخواه خود را بزنید و تفت بدهید. پس از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید رب مقداری با آن ها سرخ گردد.
اکنون سبزی را اضافه کنید و باز تفت بدهید. در خاتمه سیب زمینی ها را به آن ها اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. این غذا را می توانید با نان و سبزی خوردن و یا با برنج میل کنید.
طرز پخت جغوک بریزو غذای کرمانی
نکاتی برای جغوک بریزو :
برای تهیه جغوک بریزو می توانید بعد از تفت دادن پیازها، سیب زمینی های خرد شده را به آن ها اضافه کنید و تفت بدهید. و بعد گوشت چرخ شده را اضافه کنید و تفت بدهید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید تا گوشت ها و سیب زمینی ها بپزند و آب آن ها کاملا کشیده شوند. این برای مواقعی است که با سرخ کردن موافق نیستید و یا سرماخورده اید.
برای تهیه جغوک بریزو می توانید سبزی را حذف کنید. این کاملا سلیقه ای است.
برای پخت کامل مواد جغوک بریزو در خاتمه مقدار کمی آب بریزید و مخلوط کنید و اجازه بدهید بپزند و آب آن کاملا کشیده گردد.
در صورت تمایل رب گوجه را می توانید حذف کنید و غذای شما به رنگ زرد باشد. این کاملا سلیقه ای است.
هنگام سرو می توانید از لیموترش تازه و پیاز بهره ببرید.
منبع: گردشبان